Пиер Ориола се чувства като пенсиониран след първата тренировка на Барселона

Баскетболният отбор на Барселона се подложи на всички необходими тестове в началото на седмицата и вече играчите започнаха да използват клубната база по индивидуално. Крилото на каталунците Пиер Ориола отбеляза колко трудно е да се влезе във форма след два месеца почивка, като самият той се е почувствал като пенсиониран.

"Физическото ни състояние се показва след два месеца неподвижност. Вкъщи следвахме плана на отбора, но той е прекалено сложен и различен от това, което правим на паркета. Чувствах се сякаш съм се пенсионирал, защото ми беше трудно да тичам и да стрелям. Но малко по малко ще си върнем усещането и формата", каза 27-годишният баскетболист за официалния сайт на Барселона.

 

Ориола няма нищо против сезонът да се възобнови, стига здравето на всички замесени да е на преден план. "Аз не съм човекът, който трябва да реши, но основната грижа на всички е здравето. Сега баскетболът и парите нямат значение, важно е здравето ни и това на нашите семейства. Ако условията го позволят, можем да го направим", отбеляза крилото.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти