Тони Кукоч: Кевин Дюрант е най-добрият играч в НБА

Легендата на Чикаго Булс Тони Кукоч изрази мнението си по темата кой е най-добрият играч в НБА в момента. Трикратният шампион на НБА с "Биковете" през 90-те години на миналия век смята, че №1 в момента е бившата звезда на Оклахома Сити Тъндър и Голдън Стейт Кевин Дюрант, който все още не е дебютирал поради контузия за новия си тим Бруклин Нетс.
"Баскетболът вече няма нужда от плеймейкър, някой за когото другите играчи винаги да се оглеждат и от когото се очаква винаги да изнася топката. В тази ера има толкова много играчи с универсални умения, че почти си е загуба на време да търсиш плеймейкъра, когато някой друг може да изгражда нападението", сподели 51-годишният хърватин, цитиран от RealGM.
Кевин Дюрант няма да дебютира за Бруклин, ако сезонът се възобнови
"Много пъти хората се объркват, че ЛеБрон Джеймс е пойнт гард, което е страхотно. Кевин Дюрант, който според личното ми мнение е най-добрият играч в НБА, може лесно да изнася топката. Това е стил, на който се обляга триъгълното нападение, което позволяваше на всеки един от нас да бъде в ролята на пойнт гард или да запълва ъглите. Вече не се изисква да имаш пойнт гард, може да имаш 3-4 баскетболисти в отбора, които имат уменията да играят на различни позиции", каза още Кукоч.
Дюрант: Джордан е най-великият, Коби е след него

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти