Дуплантис, Кендрикс и Лавийени ще се състезават в уникално градинско шоу

Три от световните имена в овчарския скок при мъжете ще се състезават в уникална надпревара този уикенд, но няма да се намират на едно й също място, а в собствените си градини си.

Световният рекордьор Арманд Дуплантис, двукратният световен шампион Сам Кендрикс и олимпийският златен медалист от Лондон 2012 и бивш световен рекордьор в дисциплината Рено Лавийени ще премерят сили виртуално в рамките на 30 минути във формат, който те самите са измислили заедно.  

Тримата ще бъдат свързани чрез пряка видео връзка на 3 май, а състезанието ще носи наименованието Ultimate Garden Clash - Pole Vault Edition. За феновете на атлетиката ще има специален стрийм в страницата на Световната атлетика, така че всеки любител ще може да наблюдава любимците си на живо. "В екстаз съм, че мога да се състезавам... особено срещу Сам и Рено", заяви шведският Дуплантис, който ще се включи в надпреварата от своята тренировъчна база в Луизиана.

Американецът Кендрикс ще бъде в действие в градината си в Мисисипи, докато французинът ще скача в градината на дома си в Клермон-Феран.

 

"Тъй като не е известно какви други състезания ще имаме всички заедно, определено ще се радваме на това и ще се забавляваме добре. Победата е от решаващо значение, защото не обичам да губя много от тях", добави Дуплантис.

Според Лавийени събитието е добра възможност за тестване на новия състезателен формат.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти