Саска Ван Хинтум ще води Швейцария към Евро 2021

Федерацията по волейбол на Швейцария използва дните на карантината поради коронавируса за да определи старши-треньорите и техните щабове за предстоящите големи международни състезания.

Саска Ван Хинтум (Нидерландия) е главен треньор на националния отбор за жени. 49-годишната нидерланска специалистка ще разчита на Фридер Стром като първи помощник-треньор. От 2013 година 31-годишният швейцарец е в женския национален отбор, като е бил статистик, а след това и в треньорския щаб. От тази година Фридер Строхм е избран главен треньор на националния отбор на Швейцария за девойки U19.

Друг специалист, който ще помага на Ван Хилтум е бившият нидерландски национал Дирк Спариданс. Като либеро на националния отбор на „лалетата“, той завърши на 8-о място на Световното първенство през 2018 година в Италия и България. След това той приключи със спортната си кариера, а на следващата 2019 година, на 30-годишна възраст, стана старши треньор на нидерланския отбор Волей Тилбург. Спариданс ще бъде вторият помощник на Ван Хилтум..

След като участва за първи път в своята история на Европейско първенство през миналата година, сега Швейцария си поставя нови по-големи цели на европейска сцена. Волейболистките ще трябва да играят Естония и Беларус в група A от квалификациите за Евроволей 2021.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти