Тони Паркър: Не бих могъл да откажа на Олас да съм президент на Лион

Гласят баскетболна легенда за президент на Лион

Баскетболната легенда Тони Паркър потвърди, че може да наследи Жан-Мишел Олас като президент на Лион. За тази възможност се заговори преди дни във френската преса.

"За мен е чест да бъда определян като наследник на Жан-Мишел и че той ме обмисля за тази позиция. Разбира се, осъзнавам какво предполага това и работата, която идва с длъжността. Знам, че има много неща, които да науча. Но ако някой ден той ме помоли да го наследя, това е нещо, което не бих могъл да откажа. Начинът ни на мислене ни сближи толкова много. Смятам, че и двамата имаме позитивни характери, които искат да проектират в бъдеще. Имаме сходен възглед в това отношение: как да изградим персонал, кои хора да сложим на дадена позиция, каква стратегия да приложим, за да придвижим проектите напред.

Жан-Мишел винаги е бил визионер и аз също се опитвам, с всички пропорции взети предвид, да правя същото с моя баскетболен клуб. Това са нужни качества, за да се развива клуб. Има доста неща, направени от нас с АСВЕЛ, които не са виждани преди това в историята на френския баскетбол. Днес, с OL Groupe (която държи 31,67% от АСВЕЛ), има толкова много неща, които да бъдат постигнати през следващите години", заяви Паркър пред So Foot.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти