Християн Стоянов: Очертава се интересна и трудна 2020 г.

Световният шампион на 1500 метра за хора с увреждания Християн Стоянов, който замина на подготовка в Южна Африка, публикува емоционален пост във “Фейсбук” във връзка с отложените Олимпийски и Параолимпийски игри в Токио за след година. Стоянов разкри и през какви перипетии е преминал през миналия месец.

 

“Интересна и трудна 2020-та година се очертава, поне първата половина.

През изминалия февруари и по-точно на 21-ви, както се вълнувах за заминаването си в Йоханесбург, ЮАР и си тренирах съвсем спокойно с амбиции за предстоящата Параолимпиада в Токио, изведнъж ме заболя рязко корем, ден по-късно бях опериран от апендицит. Разбира се, вълнението и амбицията ми рязко спадна, обаче се възстанових бързо и на 12-тия ден след операцията, веднага щом пристигнах в ЮАР направих първата си тренировка и така с всеки следващ ден се чувствах по-добре и по-добре, а тренировките ставаха все по-силни и бързи.

Тъкмо седмица с надежда, че всичко ще бъде наред и изведнъж откриха, първият болен от коронавирус в България, оттам нататък знаете как се развиха нещата, а след няколко дни коронавируса пристигна и в Южна Африка.

Днес отмениха и най-големия спортен форум на планетата ни - Олимпиадата, а за мен Параолимпиадата, това за което аз и много други спортисти се готвим през последните 4 години, и за което мислим всяка сутрин, когато се събудим.

Всичко това няма значение, в този момент единственото важно е да се опазим здрави и да опазим другите около нас, а хубавите времена ще дойдат отново, ще има състезания, забавления, ще се радваме на слънчевите дни така, както никога досега”, написа Стоянов във “Фейсбук”.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти