Лоран Тили продължава кариерата си в Япония след Токио 2020

Селекционерът на мъжкия национален отбор на Франция Лоран Тили се разделя с поста си след Олимпийските игри в Токио през лятото, съобщава авторитетният спортен всекидневник L′Équipe. Тили приключва ангажимента си по собствено желание, тъй като го очаква дългосрочен договор като треньор на японския вицешампион Панасоник Пантърс.

 

Според информацията решението на специалиста няма да се повлияе от резултата на "петлите" в надпреварата, от 24 юли до 9 август.Тили е бил близо до отказване и в края на европейското първенство през миналата година във Франция, на което отборът завърши на четвърто място.

Сега обаче е получил изкушаваща оферта, трудна за отказване. Френското издание съобщава, че става въпрос за поне тригодишен контракт с неколкократния шампион на азиатската страна. Преди дни "пантерите" загубиха финала във V-лигата от ДжейТЕКТ Стингс (Кария) с Матей Казийски в състава. Това е накарало ръководството да потърси известен чуждестранен треньор, който да замести бразилеца с френски паспорт Маурисио Паеш, който бе начело от 2016 г.

 

С националния отбор на Франция (от 2012 г.) Лоран Тили спечели пет отличия, включително първия златен медал във волейболната история на волейбола на страната - на Евроволей през 2015 г. и двата златни медала в Световната лига (2015 и 2017 г.).

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти