Йоел Ромеро обясни защо не иска да премине към полу-тежката категория на UFC

Кубинският супер атлет, който ще се бие за титлата в средната дивизия на UFC - Йоел Ромеро, намекна за преминаването към горната категория още през 2019 година. Въпреки че Ромеро е имал проблеми със свалянето на килограмите в миналото, той смята, че ще бъде в неизгодна позиция, ако смени дивизията.

Олимпийският атлет ще се бие срещу шампиона Израел Адесаня този уикенд и в разговор с репортери относно срещата, той обясни защо се е отказал от идеята да се бие в полу-тежката категория. "Когато тренирам, теглото ми се понижава. Когато тренирам усърдно, обикновено когато имам добър тренировъчен лагер, тежа максимум 95 килограма", каза Ромеро на медийно събитие в понеделник в Лос Анджелис. Всички бойци в полу-тежката категория трябва да са максимум 93 килограма. Много от тях свалят над 9-10 килограма, за да влязат в категорията си.Това означава, че Йоел ще се бие не само с много по-млади, но и много по-тежки от него състезатели, което не му се е видяло като добра стратегия."Не е възможно за мен. Уважавам работата си и когато тренирам, знам какво трябва да направя, за постигна добри резултати. Когато не спите добре и когато не се храните здравословно, се случва нещо нередно. Става грешка. Когато имам добър режим, не е възможно да се кача при по-тежките. Противниците ми ще бъдат много по-големи от мен," коментира експертът по борба.

Ако всичко върви по план с кантара на Йоел в петък, това ще бъде първият легитимен опит на Ромеро да грабне официалната титла при 84-килограмовите бойци. През юли 2017 година той загуби от Робърт Уитакър в мач за определяне на временния шампион. В реванш с австралиеца той не успя да влезе в категорията и нямаше право да получи колана, дори да беше победил. Тогава Уитакър се наложи чрез съдийско решение. Как определяте шансовете на Ромеро за титла този път, фенове?

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти