Израел Адесаня: Какъв коронавирус? Изкарал съм осем пъти малария!

Израел Адесаня: Какъв коронавирус? Изкарал съм осем пъти малария!
Шампионът на UFC в средната категория Израел Адесаня не се притеснява от епидемията от коронавирус, която стресна целия свят. Нигериецът твърди, че си е изградил имунитет към всякакви вируси, тъй като е боледувал осем пъти от малария и е оцелял. През уикенда той ще се изправи срещу бившия претендент Йоел Ромеро в главната битка на UFC 248 в Лас Вегас.
"Колко хора са станали жертви на коронавируса? А колко са болните? Около това заболяване се създава изкуствен шум. Да, на летището и аз си сложих маска, но в крайна сметка аз съм човек, прекарал малария осем пъти. Имам малко по-различна генетика.
Не ме разбирайте неправилно, не подценявам коронавируса, но той не ме интересува. Маларията е най-убийствения вирус в историята, не съм ли прав? Целият този шум около коронавируса е прекален", смята Адесаня.
Потребители в интернет му опонираха веднага. "Щом си карал малария осем пъти, това означава единствено, че седем пъти не си бил доизлекуван, а не че имаш силен имунитет", написаха на нигериеца запознати с инфекциозните болести.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти