Митко Бербатов за първи път шампион в кариерата си

Митко Бербатов за първи път шампион в кариерата си

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов триумфира за първи път в кариерата си с шампионска титла. Благоевградчанинът стана първенец на Англия с екипа на Манчестър Юнайтед, след като "червените дяволи" направиха реми днес с Арсенал на "Олд Трафорд" и вече са недостижими на върха за Ливърпул.

Това е първа шампионска титла за Бербатов, който досега в кариерата си бе печелил единствено купата на България с ЦСКА (1999), Карлинг Къп с Тотнъм (2008) и Световното клубно първенство с Ман Юнайтед (2008). Така 28-годишният нападател, тръгнал за големия футбол от ЦСКА и доразвил таланта си в Байер (Леверкузен) и Тотнъм, става първият български футболист със златен медал от Висшата лига на Англия.

В края на месеца Митко и колегите му от Театъра на мечтите ще търсят покоряването на друг голям връх - титлата от Шампионската лига, като Бербатов може да стане вторият българин след Христо Стоичков с най-ценното клубно отличие в актива си. Бербо ще има и шанса да стане вторият след Емил Костадинов с гол в европейски финал.

Снимкa: Guliver Photos/Getty Images 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти