FIVB: Силвано Пранди пое България

FIVB: Силвано Пранди пое България

Официалният интернет сайт на Международната федерация по волейбол (FIVB) днес извади за водещо заглавие назначението на италианеца Силвано Пранди начело на мъжкия национален отбор на България.

”Българската федерация по волейбол потвърди, че назначава италианеца Силвано Пранди за селекционер на мъжкия национален отбор.  Пранди пристигна в София във вторник и подписа договор с президента на БФВ Данчо Лазаров”, се казва в сайта на FIVB.
 
"Работата в България е огромна чест и удоволствието за мен, защото аз ще тренирам един от най-добрите отбори в света. Много добре съм запознат със силните и слабите страни на всички волейболисти от националния отбор на България. Максимално бързо ще дам съвети и задачи за подобряване на играта на всеки от тях, по които те ще трябва да работят”, заявява Силвано Пранди.

 

„61-годишният Пранди заменя на поста Мартин Стоев, който водеше България от 2005 година. Стоев изведе България да бронзови медали на световното първенство през 2006 година и на Световната купа през 2007 година”, завършва материалът на FIVB.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти