Силвано Пранди: Трябват топки и желание

Силвано Пранди: Трябват топки и желание

Поздравявам всички волейболни фенове в България. Благодаря на федерацията и на президента инж. Данчо Лазаров за честта, която ми оказаха, възлагайки ми този пост. Работата с българския отбор ще бъде огромен стимул и удоволствие за мен. Това бяха първите думи на Силвано Пранди на българска земя. Италианецът остана в София пет часа.

- Сеньор Пранди, кога започвате работа?
- Няколко дни след като завърши италианското първенство, ще пристигна в България, за да започнем подготовка за мачовете в Световната лига. Още следващата седмица ще се свържа с водещите състезатели, които играят в чужбина. Времето, което ще имаме за подготовка, не е много и те трябва да започнат работа върху своите недостатъци в клубните си отбори.Предстои да обсъдим окончателното окомплектуването на щаба. Мисля, че най-важните хора вече са фиксирани. Остава да утвърдим скаутите и още трима технически помощник-треньори от българска страна.
- Какви са конкретните цели пред отбора?
- Целите ги определям сам. Искам да постигаме максимален резултат във всеки мач. Също така трябва да вмъкнем младите таланти, така че да се развият покрай по-опитните състезатели.
- Ще разчитате ли на капитана Пламен Константинов?
- Състезателите трябва да имат голямо желание и мотивация да играят за България. В момента не знам дали Пламен иска да играе за националния отбор. Мисля лично да се убедя какви са неговите намерения. Познавам го от много години и дори го исках в клубния си тим Кунео.
- Бившият тре-ньор Мартин Стоев прогнозира спад в представянето на националния отбор.
- Всяко мнение е достойно за уважение. Не ме интересува кой е противникът, ние ще играем за победа. Сигурен съм, че винаги ще имаме шанс да победим. Затова съм тук, за да намерим правилния път към тази победа.
- Вярно ли е, че в договора ви с БФВ има клауза за ненамеса във вашата работа?
- Не сме подписали такава точка. Когато става въпрос за взаимно доверие, няма нужда от подобни неща. В интерес на всички е отборът на България да постига максимални резултати сега и за в бъдеще. Това съвпада с личните ми цели. Смятам, че интелигентните хора се разбират от една дума.
- Как прие съпругата ви решението да се обвържете с България?
- Съпругата ми от много години споделя най-голямото удоволствие, което животът ми е поднесъл - волейбола. Това е щастие за мен.
- В България има само една нормална зала. Притесняват ли ви условията, при които ще подготвяте отбора?
- Знам, че ние ще имаме нужда от една спортна зала, която става за волейбол. Трябва ни зала за физическа подготовка, топки и много, много желание. Това е всичко.
- На какъв език ще общувате с играчите?
- Основно на италиански, защото повечето говорят този език. Английският ще ни помогне да комуникираме с останалите момчета. Аз, разбира се, ще се помъча да науча някоя и друга българска фраза.

Иван Донков,"7 дни спорт"

Снимки: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAl.BG

ФОТОГАЛЕРИЯ от подписването на договора на Силвано Пранди може да видите ТУК!!!

ИНТЕРВЮ със Силвано Пранди може да видите ТУК!!!

 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти