230 000 евро за eкипа на Пранди

230 000 евро за eкипа на Пранди

230 000 евро за две години ще си раздeли екипът на новия старши треньор на националния отбор по волейбол Силвано Пранди, научи "7 дни спорт". През първата година БФВолейбол е предвидила 110 000 за италианеца и неговите помощници, а през втората сумата ще нарасне с 10 000 евро.
- Със сигурност Пранди няма да работи без пари, но може да се каже, че възнаграждението му напълно удоволетворява и двете страни - коментира Любо Ганев, който беше посредник по привличането на именития треньор.
Договорът на специалиста е за 2 години с опция за продължаване с още 2 в зависимост от резултатите. Подготовката на тима е разделена на 2 цикъла. Първият етап е до световното първенство Италия'2010, а вторият - до олимпийските игри Лондон'2012.
Професора пристигна от Италия вчера и официално встъпи в длъжност. Кандидатурата му беше единодушно одобрена от всички членове на Управителния съвет в хотел "Радисън".
В щаба на Пранди влизат помощник-треньорът и кондиционният треньор на клубния му тим Кунео - Камило Плачи и Данило Брамарт. Мениджър на националния отбор ще бъде Евгени Генчев, считан за близък до бившия селекционер Мартин Стоев. Доктор остава Динко Захариев. Найден Найденов (Левски Сиконко), Северин Димитров (Лукойл Нефтохимик) и Виктор Карагьозов (Марек) ще се грижат за младите състезатели в разширения състав. 

Снимки: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAl.BG

ФОТОГАЛЕРИЯ от подписването на договора на Силвано Пранди може да видите ТУК!!!

ИНТЕРВЮ със Силвано Пранди може да видите ТУК!!!

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти