Силвано Пранди: Искам България да побеждава във всеки мач

Силвано Пранди: Искам България да побеждава във всеки мач

Веднага след като подписа договор за 2 години новият селекционер на националния отбор по волейбол Силвано Пранди коментира приоритетите в предстоящата си работа начело на държавния тим. Специалистът ще започне работа начело на отбора след края на италианското първенство в Серия А1. В Италия 60-годишният специалист води отбора на Бре Банка Ланути (Кунео).

"Благодаря на всички журналисти и на медиите като цяло за огромния интерес. Поздравявам всички привърженици на волейбола в страната. Изказвам благодарност и на федерацията, която ми гласува доверие. За мен е голям стимул и удоволствие да работя с един от най-силните отбори в света", заяви Пранди.

"Няколко дни след като завърши италианското първенство ще пристигна в България, за да започнем подготовка за мачовете в Световната лига. Никой не ми е поставял фиксирана цел. Аз съм си поставил за цел да постигнем добри резултати във всяко едно състезание, в което участваме. Всеки мач излизаме за победа, независимо от съперника. Не знам за ситуацията около Пламен Константинов и участието му в отбора. Познавам Пламен от много години, но днес не мога да кажа нищо за него. Ще наблюдавам българските състезатели във всички първенства с помощта на касети и скаути", каза още Силвано Пранди.

"Ще се опитам да изградя силен отбор от млади волейболисти. Познавам много добре и плюсовете, и минусите на тима. Националният отбор винаги ще е с приоритет. За сега официален език в тима ще е италианският. С тези, които не го знаят, ще контактуваме на английски", завърши италианският специалист.



Силвано Пранди е роден на 13 ноември 1947 година в Сан Бенедето Белбо. Започва треньорската си кариера през 1976. До момента е водил отборите на Торино, Падова, Кунео, Мачерата, Тори Ферара и Трентино волей. От 2005 година насам е начело на Бребанка Ланути Кунео.

Снимки: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ФОТОГАЛЕРИЯ от подписването на договора на Силвано Пранди може да видите ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти