Данчо Лазаров пред Sportal.bg: Силвано Пранди ще води България

Данчо Лазаров пред Sportal.bg: Силвано Пранди ще води България

Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров официално потвърди пред Sportal.bg новината, че италианецът Силвано Пранди ще е новият селекционер на мъжкия национален отбор на България.

”Силвано Пранди остана единственият специалист, с който преговаряме. Той най-добре ще пасне на българския национален отбор. Познава добре играта на българските волейболисти. Дълги години е работил с наши състезатели. Има много позитивно отношение към България. Пранди е доказан специалист и смятам, че Управителният съвет на БФВ ще одобри неговата кандидатура”, каза президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров специално пред Sportal.bg.



”Силвано Пранди е невероятен треньор и обаятелен човек. Срещата ни с него и Любо Ганев се проведе в италианския град Александрия. Преди още да сме му казали какво бихме искали от него, той ни изложи своята концепция за българския волейбол, която много ни допадна. Личеше си, че имаме общи цели и идеи. Желанието му за работа също бе впечатляващо”, допълни шефът на БФВ.



”До една седмица ще стане ясно и кога точно Професора ще пристигне в България за да подпишем договор. Договорили сме се той да работи с екип от италианци, които ще доведе със себе си. Колкото до финансовите параметри по контракта, да кажем, че той ще е взаимноизгоден и за двете страни”, допълни Данчо Лазаров пред Sportal.bg.



Според информация на Sportal.bg, потвърдена и от членът на УС на БФВ Любо Ганев, БФВ ще предложи 4-годишен (или 2 + 2 години) договор на Професора.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти