Вход / Регистрирай се

Малките тайни на най-добрите в света: Пият хлорофил, ядат суров дроб, тренират под червена светлина...

Малките тайни на най-добрите в света: Пият хлорофил, ядат суров дроб, тренират под червена светлина...

За да бъдеш номер едно в спорта, човек трябва да се лиши от много неща. Необходимо е животът да се посвети изцяло на напредъка и резултатите, а някои малки удоволствия да се сведат до минимум. Новак Джокович, Ема Радукану, Карлос Алкарас, Ига Швьонтек, Анди Мъри, Арина Сабаленка и Яник Синер са известни с авторитета си в света на тениса.

И все пак, за да постигнат върхови резултати, всички те е трябвало да се откажат от много неща. Дори и от такива, които за нас, обикновените хора, са част от нормалното ежедневие, пишат колегите от Sportal.rs.

Пият хлорофил, ядат суров дроб...

Така например, най-добрият тенисист в историята Новак Джокович не докосва глутен и не пие вода от чешмата. От друга страна, тайната на Ема Радукану се крие в това, че пие хлорофил, тренира под червена светлина и се кълне в лимфния масаж.

Испанският тенисист Карлос Алкарас смята, че "фастингът", или въздържането от храна в продължение на 18 часа, му носи ползи. Той също така тренира на голяма надморска височина и яде суров дроб. Ига Швьонтек следи REM цикъла на съня си с помощта на умни технологии и използва неврофийдбек преди мачовете.

Анди Мъри пък редовно се потапя в ледена вода с температура не повече от 4 градуса и спазва строга противовъзпалителна диета. Белорускинята Арина Сабаленка тренира изключително по време на лутеалната фаза от цикъла си и постоянно подчертава, че се храни заради представянето си, а не за удоволствие.

Световният номер едно в мъжкия тенис Яник Синер избягва кофеина, екраните и късните вечерни светлини, за да оптимизира нивата на тестостерон в тялото си. Може би именно затова спечели тазгодишния "Уимбълдън".

Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички