Гледай на живо

Очаквайте на живо: "Block Out" с европейските шампионки по волейбол

Куартараро: Надявам се скоро прогресът ни да излезе наяве

Световният шампион в MotoGP за 2021 година сподели своята надежда съвсем прогресът на Ямаха да започне да си личи и с представянето на японците на пистата.

От началото на тази година Ямаха разполага с правото да тества неограничено със състезателните си пилоти, което според Куартараро помага за напредъка на японската марка, която изпадна в криза в последните години. Резултатите на пистата не се подобриха особено в първата половина на сезона, но френският пилот каза, че в Ямаха знаят какво точно трябва да променят.

Ямаха обяви Прамак като втория си заводски отбор в MotoGP
Ямаха обяви Прамак като втория си заводски отбор в MotoGP

Той обърна внимание и на състезанието за Гран При на Германия в неделя, в което той финишира на 11-то място. Куартараро каза, че стартът на „Заксенринг“ е минал по-добре от очакваното и добави, че е много доволен от втората половина на дистанцията, в която темпото му е било сходно с това на лидерите.

„Беше трудно състезание, но днес мина много по-добре, отколкото очаквахме. Изоставаме много с новите гуми в началото, но на финала бях с горе-долу същия пасив, който имах и в спринта, което мисля, че е добре. Знаем какво имаме да подобряваме. Мисля, че втората половина на сезона ще бъде по-добра, вярвам, че ще се подобрим.

„От началото на година регистрираме прогрес. Работим усърдно. Това още не си личи в резултатите ни, но приближаваме. Надявам се скоро прогресът ни да излезе наяве“, каза Куартараро.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички