Двама френски ръгби национали бяха арестувани в Аржентина за "сексуална агресия"

Двама френски ръгби национали бяха арестувани в Аржентина за "сексуална агресия"

Двама френски ръгби национали - Оскар Жегу и Юго Ораду, са били арестувани в Аржентина за "сексуална агресия" по време на южноамериканското турне на "петлите", предаде АФП, позовавайки се на иззточник от съда.

Двамата ръгбисти трябва да бъдат транспортирани до Мендоса, в северозападната част на Аржентина, където евентуално се е случила сексуалната агресия. Там Франция победи Аржентина в събота с 28:13.

Според местната преса насилието се е случило в нощта на събота срещу неделя в Дипломатическия хотел в Мендоса, където са били настанени французите.

Прокурорът поиска незабавното арестуване на обвиняемите, които в момента са в Буенос Айрес. Франция трябва да замина във вторник за Монтевидео за мач с Уругвай.

"Има разследване по случая. Нямаме повече детайли, защото тъкмо пристигаме в Буенос Айрес", коментира пред агенцията президентът на федерацията по ръгби Флориоан Грил.

"Ако това наистина се е случило, е невероятно сериозно. Трябва да помислим и за младата жена. Това е противоположно на всичко, което представлява ръгби спортът. Но нека да оставим разследването да протече", добави той.

Тази история идва ден след инцидента с Мелвин Жамине, който бе отстранен от отбора заради расистки обиди. Във видео в Инстаграм, което след това бе свалено, той обявява след изборите в страната, че ще удари глава на първия арабин, който срещне на улицата.

Министърът на спорта Амели Удеа-Кастера поздрави федерацията за светкавичната реакция и обяви "нулева толерантност за расизма".

Жамине се извини за думите си, като обяви в профила си в Инстаграм, че "съжалява дълбоко и го е срам от думите му". Клубът му Тулон започна вътрешно разследване за аферата.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Други спортове

Виж всички