Колоездачната обиколка на България ще започне в София и ще финишира в Габрово

Колоездачната обиколка на България ще започне в София и ще финишира в Габрово

Колоездачната обиколка на България ще започне на 24 август в София и ще завърши на 29 август в Габрово, съобщиха от Българска федерация по колоездене. Предстоящото издание на надпреварата ще бъде 71-во, но ще съвпадне със стогодишнината от провеждането на първото издание на една от най-старите колоездачни обиколки в Европа.

Маршрутът на българския тур бе финализиран в днешния ден на срещи между новото ръководство на Българската федерация по колоездене в лицето на нейния председател Евгени Балев и члена на Управителния съвет Георги Лумпаров и кметовете на Троян - Донка Михайлова, и на Габрово - Таня Христова. На срещите присъстваха и двама от най-големите спортни деятели в Троян и Габрово, съответно Тодор Колев и Даниел Петров.

"Обсъди се и предстоящата международна колоездачна обиколка на България, която ще премине през тези два забележителни града. Община Троян и Община Габрово ще посрещнат най-добрите колоездачи от страната и чужбина, като част от маршрута ще предостави незабравими гледки и предизвикателства за участниците.  Троян, известен със своите красиви планински пейзажи и богато културно наследство, и Габрово, прочут със своята история и уникален дух, ще бъдат перфектните домакини за това голямо събитие. Подготовката за международната колоездачна обиколка на България вече започна и ние сме уверени, че тя ще бъде едно незабравимо изживяване както за състезателите, така и за зрителите", заявиха от БФК.

По традиция Обиколката на България ще започне с пролог около храм-паметника "Св. Александър Невски" в столицата, който ще бъде на 24 август, събота. 

Ден по-късно, на 25 август, е първият същински етап от София до Троян през прохода Беклемето. На 26 август е вторият етап от Троян до Казанлък, а на следващия ден е най-дългият етап от Казанлък до Бургас. В предпоследния етап колоездачите ще карат от Примерско до Сливен през с. Ичера и природен парк "Сините камъни".

Обиколката ще завърши на 29 август с планинския пети етап от Сливен до Габрово през прохода Шипка.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички