Уитакър се подложил на операция преди двубоя в Саудитска Арабия

Уитакър се подложил на операция преди двубоя в Саудитска Арабия

Бившият шампион на UFC в средна категория Робърт Уитакър не е бил в оптимална форма преди битката му с Икрам Алискеров, но въпреки това си свърши работата по отличен начин.

Австралиецът надделя с нокаут в първия рунд в главната битка на дебютното издание на UFC в Саудитска Арабия. Мениджърът на боеца Тайтъс Дей заяви за “Fox Sports Australia”, че Уитакър е трябвало да се подложи на спешна хирургическа намеса само един ден преди да излети от Сидни за Рияд.

“Роб имаше много лош абсцес. Това причиняваше главоболие, зъбобол. Все едно го бяха ритнали по главата. Не можеше да тренира, да яде, или да спи. Беше ужасно. Вкарахме го в спешното заради болките и го оперираха. Той така и така не тренираше от няколко дни. Не знаехме дали ще се оправи, защото лицето му беше все още изтръпнало, когато излетяхме. Той все още има болки в челюстта и ще му трябват още операции”, заяви спортният мениджър. Дей допълни, че според него абсцесът е бил предизвикан от стара травма в долните зъби на Уитакър, причинена в предишен двубой.

Припомняме, че бившият хегемон при 84-килограмовите в UFC имаше и друга неочаквана трудност пред себе си. Само две седмици преди двубоя на 22-и юни в Рияд опонентът му бе сменен. Австралиецът трябваше да премери сили с непобедения чеченец Хамзат Чимаев, но последният се оттегли от битката поради контузия.

Уитакър спечели три от последните си четири срещи. След победата над Икрам Алискеров миналия уикенд той заяви, че може и да влезе отново в подготвителен режим и да бъде резерва за основния двубой на галавечер в Пърт, Австралия на 17-и август. Първата гала на UFC в Австралия за годината ще бъде оглавена от Израел Адесаня и Робърт Уитакър, които ще спорят за титлата в средна категория. Тайтъс Дей заяви, че все още е рано да се каже кога ще видим отново Уитакър в октагона.

Адесаня получава още един шанс за титлата
Адесаня получава още един шанс за титлата

“Прекалено рано е  да говорим за Пърт. Вече чухте, че може да е резерва за галата в Пърт, или пък да се бие с друг боец на същото събитие, но ние (отбора на Уитакър) ще трябва да го коментираме допълнително”, заяви Дей.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички