Джанлоренцо Бленджини: Георги Татаров има всичко, за да стане топиграч

Бившият италиански селекционер, настоящ селекционер на България, аплодира избора Георги Татаров да продължи кариерата си в италианския Гротацолина.

„Георги изигра 12 мача с мен във VNL, мисля, че той беше абсолютно един от най-ангажираните млади хора, като се има предвид, че винаги съм го слагал на терена. Той със сигурност е сред тези, които са показали най-бързи подобрения и това неминуемо е резултат от голямата му зрялост. Той има способност за работа и ангажираност, необичайни за момче на неговата възраст, и тези качества, съчетани с голямо издигане и игрова интелигентност, означават, че ако продължи по пътя, който е поел, може да стане наистина важен играч. Много е сериозен, стои добре в група. Той е смел, амбициозен, но и много добре настроен към другите, дотолкова, че се отнася с голяма зрялост дори към по-възрастните хора, като мен, който съм от различно поколение от неговото”, заяви Бленджини.

„Цял месец юли ще продължим нашата съвместна работа с националния отбор на България, след което ще оставя Георги Татаров в отличните ръце на Масимилиано Ортензи, с когото споделихме няколко идеи през последните седмици и съм щастлив, че той може да тренира в контекст като този на Гротацолина”, добави Кико Бленджини.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички