Любо Ганев: Не мога да кажа дали договорът на Лоренцо Мичели ще бъде подновен

Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев обяви, че още не може да каже дали договорът на Лоренцо Мичели ще бъде подновен.

“Не мога да ви кажа сега дали договора на Лоренцо Мичели ще бъде подновен. През последните 2 години договорът на Лоренцо Мичели е струвал на БФВ точно 0 лева. Кандидатствахме в Международната федерация по волейбол (FIVB) за специална програма за подпомагане на националните отбори с чуждестранни треньори. Спечелихме проект за 2 години. Заплатата на Лоренцо Мичели идва от FIVB”, заяви Любо Ганев на официална пресконференция.

8 Пресконференция на Любо Ганев и Лоренцо Мичели

“По таза програма на FIVB кандидатства и Кения и сега се класира за участие на Олимпийски игри в Париж 2024. Подсигуриха им пари за подготовка и треньор. По тази програма БФВ кандидатства, спечели проект за 2 години. Договор на Лоренцо Мичели с БФ Волейбол на практика изтече, но нашите ангажименти са да продължи да подпомага отбора над 20 години. Не мога да ви кажа, дали договорът му ще бъде продължен. На 15 юли ще кандидатстваме отново по тази програма за финансиране на FIVB. За последните 2 години Лоренцо Мичели е струвал 0 лева на БФВ”, добави Ганев.

8 Пресконференция на Любо Ганев и Лоренцо Мичели

“След като получим доклада за изминалите 3 години, то Управителния съвет на БФВ ще се съберем и ще и ще решим. Това може да стане най-рано след края на Олимпиадата! Женският национален отбор на България се събира чак през месец май догодина. До 4 май трябва да приключат всички първенства. Не мога сега да кажа, дали договорът на Мичели ще бъде продължен. Ще изясним цели, приоритети, когато изберем трябва той ще избере щаб, да предостави списък със състезатели за националния отбор… Всичко това трябва да стане най-късно преди 15 ноември - за жени, за мъже, мъже, за подрастващи, за да може да се предложи състезателите да бъдат вписани от Министерството на младежта и спорта, лагери, подготовки пътувания”, допълни президентът на БФВ.

8 Пресконференция на Любо Ганев и Лоренцо Мичели 8 Пресконференция на Любо Ганев и Лоренцо Мичели
Следвай ни:

Снимки: Борислав Трошев

Още от Волейбол

Виж всички