Леклер: Заслугата за напредъка ни не е само моя или на Карлос

Шарл Леклер вярва, че отборът на Ферари е най-прогресиралия тим от началото на сезона във Формула 1, но смята, че заслугата за този напредък не се дължи на него или на съотборника му Карлос Сайнц, а на цялостната работа на Скудерията.

В първите девет кръга за сезона Ферари спечели две победи, благодарение на Сайнц в Австралия и на Леклер в Монако. Последният уикенд в Канада обаче беше кошмарен за „черните кончета“, които записаха двойно отпадане в Монреал. Въпреки тази нула Ферари изостава с едва 49 точки от Ред Бул в битката за конструкторския шампионат.

Васьор: Нормално е да имаме трудни уикенди
Васьор: Нормално е да имаме трудни уикенди

„Смята, че като пилот, ти винаги прогресираш от един сезон към следващия. Въпреки това, когато видите стъпката, която ние сме направили, тя се дължи много повече на отбора и колата. Пилотите не можем да направим толкова голяма стъпка.

„А може би и просто миналата година сме карали много зле, но не, дължи се на колата и на работата, която сме свършили като отбор. Мисля, че подходът ни в последните 7-8 месеца беше много добър. Старахме се да възможно най-бързо да отстраняваме проблемите от колата и точно затова ние сме отборът, който демонстрира най-сериозен напредък за този период.

„Ние трябва да продължим да се фокусираме върху себе си и да оптимизираме всеки детайл, а не да гледаме другите. Най-голямата разлика с миналата година е управлението на колата, както и нейната скорост“, обясни Леклер по повод напредъка на Ферари.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички