Гледай на живо

Черно море се завръща в Европа - на живо от Ловеч преди сблъсъка с Апоел (Беер Шева)

Деца, родители и учители се противопоставиха на вредните навици и наркотиците със спорт, танци и игри в Русе

Деца, родители и учители се противопоставиха на вредните навици и наркотиците със спорт, танци и игри в Русе

Деца заедно със своите родители и учители спортуваха, танцуваха и играха в Парка на младежта в Русе. Празникът премина под мотото „Заедно активни – аз и моето семейство“ и обедини Световния ден на предизвикателството и инициативата „Заедно да спасим Русе и децата от дрогата“.

Световният ден на предизвикателството беше на 17 май, но в Русе се отбеляза днес, тъй като се съчетава и с Международния ден за борба със злоупотребата с наркотици и наркотрафика – 26 юни. Организатори на събитието са Община Русе, Ученическата спортна школа, в която над 900 деца практикуват целогодишно безплатно 15 вида спорт, Регионалното управление на образованието (РУО), Българският Червен кръст (БЧК), Българската федерация спорт за всички.

На алея „Перистери“ в парка треньори и деца от близо 20 клуба по акробатика, бадминтон, баскетбол, бойни спортове, бокс, борба, вдигане на тежести, волейбол, джудо, спортни и народни танци и футбол демонстрираха своите способности и разказаха за дейността си. Имаше и игри на дама, народна топка, скачане на ластик и други, в които се включиха децата, техните родители и учители от 11 образователни институции в Русе.

Доброволци и представители на БЧК демонстрираха първа долекарска помощ на специално обособени пунктове.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички