Карате майсторът Рафаел Агаев за Sportal.bg: Семинарът в България ще бъде страхотен

Един от най-успешните каратисти за всички времена Рафаел Агаев ще гостува във Велико Търново, за да предаде част от знанията си на двудневен семинар.

Преди да потегли за старата столица екипът на Sportal.bg успя да се срещне с петкратният световен шампион и сребърен медалист от олимпийски игри.

“Тук съм за първи път. Бил съм на много места по света, но тук не съм бил. Нямам търпение за семинарът с моите приятели българи, който ще бъде утре и вдругиден. Ще имаме по две тренировки на ден по час и половина. Очаквам събитието да бъде много хубаво. В първото занимание ще видя на какво ниво са практикуващите. Ще оценя тяхната техника и тактика. Мисля, че всичко ще бъде наред”

“Ще тренираме за сила, техника, скорост, и тактика. Но най-важното е, че ще работим над ума - как да бъдем спокойни.

39-годишният азербайджанец идва у нас по покана на треньора Ангел Ленков, извел Ивет Горанова до първата олимпийска титла за България в каратето на игрите в Токио през 2021-а. На същия елитен спортен форум Агаев пък стигна до сребро в категория до 75 килограма. Във визитката му присъстват още единадесет европейски титли. Общият му брой от големи международни първенства.

“Не съм млад. Догодина ще съм на 40. Без карате и без спорт не мога. Това е моя живот. Радвам се, когато спортувам. Всеки ден без спорт за мен е тъжен. От малък тренирам. С напредването на възрастта променям тактиката и целите си и така всичко е наред.

Организатори на семинара на знаменития спортист са Карате клуб „Етър“ с подкрепата на Община Велико Търново. Вижте пълното интервю с действащия шампион на професионалната бойна верига “Карате Комбат”.

Следвай ни:

Още от Бойни спортове

Виж всички