Мениджърът на Хамзат даде подробности за състоянието на боеца

Мениджърът на Хамзат даде подробности за състоянието на боеца

Непобеденият в професионалния ММА Хамзат Чимаев трябваше да се оттегли от битката с Робърт Уитакър, която бе планувана за 22-и юни в Рияд. Чеченецът сподели, че има здравословни проблеми и е хоспитализиран, но не даде подробности с каква болест точно се бори.

Мениджърът на ММА боеца, Мажди Шамас, не разкри какво точно е заболяването на боеца, но хвърли повече яснота върху неприятната ситуация.

“Хамзат се бори с продължителна болест през голяма част от лагера му. На няколко пъти бе приет в болница. Само хора от отбора знаеха за състоянието му и всички бяхме напълно отдадени да намерим решение а проблема. Всички възможности бяха обсъдени, но всички заедно решихме, че той не може да продължава така. Да влезеш в битка срещу толкова качествен опонент като Робърт в това състояние не е възможно. Това развитие на събитията е съкрушително за Хамзат, неговия отбор и неговите тренировъчни партньори”, написа спортният мениджър, а след това се извини на ръководството на UFC, Робърт Уитакър и съветника на кралската фамилия шейх Турки Алалшик.

Хоспитализираха Хамзат Чимаев
Хоспитализираха Хамзат Чимаев

Припомняме, че през 2020-а Чимаев отложи две насрочени битки с Леон Едуардс заради боледуване от COVID-19. Все още не е ясно дали здравословните му проблеми са провокирани от тази болест.

Следвай ни:

Още от Бойни спортове

Виж всички