Започва сезонът на драконовите лодки

Започва сезонът на драконовите лодки

В края на юни ще се проведе вторият "Фестивал на Драконовите лодки". На 22-23 юни в парк "Липник" в Русе и на 29-30 юни на гребната база Панчарево, София, ще се проведат състезания с драконови лодки под патронажа на кметовете на двата града Пенчо Милков и Васил Терзиев.

Събитията са част от честването на 75-годишния юбилей от установяването на дипломатическите отношения между Китай и България. Като основно събитие по време на Фестивалите, които съвпадат и с годината на дракона, ще се проведе състезание с драконови лодки, което е обща спортна традиция, споделяна от много азиатски и европейски страни.

По време на двата дни на фестивала ще можете да се насладите на богата китайско-българска програма с музикални и танцови изпълнения, занаятчийски изкуства, арт базар, семинари, демонстрации на бойни изкуства, кулинарни изложби, места за храна и напитки и други забавления.

Входът за събитията е свободен и всеки, който има желание, може да стане част от празника. Желаещите да сформират отбор от 8 до 20 гребци могат да го направят и да участват в състезанието. Традиционните отбори в драконовите лодки са за 10 или 20 човека плюс ролеви и барабанчик. Повече информация относно записването, възможност за тренировки и запознаване с лодките може да получите на този имейл - info@dragonboats.bg.

Периодът на провеждане на фестивалите е:

Събота 10:00 - 20:00 ч
Неделя 10:00 - 18:00 ч

Миналата година на Панчарево се проведе първият "Фестивал на Драконовите лодки". От тогава този спорт започна бързо развитие в България. Русе спечели домакинство на световното първенство, което ще се проведе следващото лято. През май пък хората, които ще развиват спорта в страната ни, бяха на посещение в Китай, където получиха от първа ръка информация и знания за китайския национален спорт.

Следвай ни:

Още от Водни спортове

Виж всички