Мартин Чой и тимът му влязоха в топ 10 в "8 часа на Спа"

Мартин Чой и тимът му влязоха в топ 10 в "8 часа на Спа"

Много добро представяне направи отборът на MAKO Racing (Ямаха) по време на втория кръг от Световния шампионат за издръжливост (EWC) на пистата „Спа“ в Белгия. Тимът завърши на девето място в крайното класиране на EWC след направени 192 обиколки в рамките на 8-часовото състезание.

Българският пилот Мартин Чой и съотборниците му Кристофър Бергман (Швеция) и Такеши Ишизука (Япония) завършиха надпреварата без технически проблеми и заслужено се поздравиха с влизане в топ 10 на генералното подреждане след кръга на „Спа“. Мартин Чой се завърна днес (понеделник) в София и коментира представянето на MAKO Racing в приключилото състезание в Ардените.

„Изпълнихме целите си и влязохме сред първите 10 отбора в класирането. Беше тежко състезание, но радващото е, че нямахме нито едно падане или влизане в бокса заради технически проблеми. Чисто минаха тези „8 часа на Спа“.

„Аз се качих на третия час и направих общо три стинта, които са по около 50 минути каране. Чувствах се добре физически. Отборът ни е много професионален и искам да им благодаря за цялостната работа в Белгия. Следващото ни състезание ще бъде през месец септември на „БолДор“ във Франция. Сега на мен ми предстои поредното „ЕКО Мото училище“ на 26 юни на пистата в Серес, а в края на месеца имаме старт от календара в Долна Митрополия (б.а 29-30 юни)“, сподели Мартин Чой.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички