Гледай на живо

Евро 2024: Хърватия - Албания 0:1

Трио варненски привърженици ще вика за Бундестима

Трио варненски привърженици ще вика за Бундестима

С наближаване на Евро 2024 се засилва еуфорията на привържениците, смелите прогнози и надеждите любимият тим да достигне поне до последния мач в битка за титлата. Едва ли във Варна и в страната има по голям привърженик на Германия от Стефан Николов - Чочо. В компанията на своя син Стефан Николов-младши и Петър Георгиев, триото почитатели на Байерн (Мюнхен) и Бундестима отпътува за Мюнхен, за да стане свидетел на откриващия мач на Евро 2024 Германия - Шотландия.

Преди това феновете ще подгреят жиците с концерта на метъл легендите от АС/DC на Олимпийския стадион в Мюнхен. Медията ни се свърза с колоритния Чочо, увековечил Байерн и Бундестима с татуировки, най-впечатляващата между които е татуираният автограф на Карл-Хайнц Румениге. За любовта към Германия и прогнозата на Евро 2024 Чочо споделя пред Sportal.bg:

"Фен съм на Байерн и Бундестима откакто се помня. Това се предава по наследство, защото родителите ми бяха също почитатели на Германия, дала велики имена на световния футбол. Няма да забравя никога срещата преди няколко години с моя любим играч Карл-Хайнц Румениге - председател на борда на директорите на Байерн по време на една от моите визити за мач в Мюнхен. По късно реших с автограф-татус  да засвидетелствам уважение към тази велика футболна личност.

Ще ви разкажа нещо интересно във връзка с този случай. През 1982 г. в ОУ "Димитър Кондов" във Варна ни приемаха нас, пионерите, за комсомолци. Трябваше да изготвим реферат на тема "Личност-пример в живота". Всеки от учениците се явява и говори за другаря Георги Димитров, друг за дядо Благоев, трети за партизанин или Васил Коларов. Идва моят ред и аз отсичам пред другарката на дружината Данчето Маркова, приемаща ни в организацията: моят идол в живота е Карл-Хайнц Румениге. Изтъкнах геройската му постъпка от полуфинала на световното през 1982-а между ФРГ и Франция. Тогава разказах как Румениге влиза в продълженията с частично разкъсана връзка на коляното, отбелязва гол, играе страхотно по фланга и има принос за победата. Всички са слисани... От дружинката ме питат кой е той, а аз им отговарям - голям германски играч. Не ме приеха в комсомола. Тогава плаках не защото не бях приет, а защото не знаеха от дружинката на комсомола кой е Румениге.

Разбира се, по-късно бях приет при комсомолците и както казват германците "Ende dut Alles gut" (добрият край оправя всичко). Но този случай, както и онзи по късно през 1984-а, когато ФРГ игра приятелски мач срещу България във Варна, също е незабравим. Тогава от летището се качих тайно през кордона в автобуса, превозващ германския отбор и пътувах с тях до Шведския хотел в курорта "Св. Константин и Елена", където бяха отседнали. Арестуваха ме за кратко, когато пристигнахме, но седях в автобуса до идолите си за времето Румениге, Фьолер, Щилике, които ми се усмихваха. Нямаше тогава смартфони, за да запечатам тези уникални  моменти.

Присъствал съм на срещи на Байерн и Бундестима на големи форуми, които ще помня до края на живота си. Днес, в тези трудни времена, отделихме средства и резервирахме хотел в Мюнхен още през миналата година. Програмата ни е страхотна. Допълваме настроението с музиката на великите АC/DC. Моля се моето присъствие на откриващия мач на Евро  2024 да донесе на Мани Нойер, Тони Кроос и компания финал и европейска шампионска титла", заяви изключителният фен на Германия Стефан Николов - Чочо.

Пламен Трендафилов

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Още от БГ Футбол

Виж всички