Агентът на Пламен Андреев: То е ясно, че ще е резерва, но това е ключовата година от неговото развитие

Агентът на Пламен Андреев: То е ясно, че ще е резерва, но това е ключовата година от неговото развитие

Представителят на Пламен Андреев Виктор Кирков говори пред "Дарик радио".

Преди няколко дни негов пост в социалните мрежи предизвика доста коментари. Той уточни своето мнение за развитието на младия вратар в Левски:

„Пуснах тази публикация, която е по-скоро констатация на факти, но тя беше погрешно интерпретирана от някои медии, както им е удобно, за да бъде създаден скандал и интрига. Истината е, че никога не съм критикувал треньора на Левски. Г-н Генчев е последният, който заслужава критика в случая. Той е треньор, който търси резултати. Нормално е да търси опитен вратар, който да допуска по-малко грешки от младите вратари. Тук опира до политиката на Левски като клуб, а и политиката на българските клубове като цяло. Те трябва да имат ясна политика за развитието на младите футболисти. Станимир Стоилов беше английски тип мениджър и имаше пълната спортно-техническа власт. Той си позволи да налага едно 17-годишно момче. Пламен бе налаган три сезона, а сега видимо му предстои да седне на скамейката. В момента пазарната му цена в Transfertmarkt е най-високата в целия отбор. Тя е 2 милиона евро, но разбира се, че не е реалната. Трудно някой би купил толкова млад вратар за такива пари, при това от България. Но тя е показателна за качествата на Пламен Андреев, защото тя не се прави от някакви специалисти, а от алгоритъм и смятам, че е изключително обективна“, сподели представителят на Пламен Андреев.

„Той е свикнал с информационните суматохи, защото си спомняте, какво преживя през миналата година. Той направи една грешка на мача с ЦСКА, който беше на 7-ми юни, ако не греша. Тогава единственият точен удар на Левски бе в 87-ата минута. Тоест Левски не можеше да спечели този мач. Той допусна грешка за втория гол, когато се опита да подаде една тупкаща топка, но е нормално на неговата възраст да не знае, че може и да не го направи добре и подаде на съперник, който вкара за 2:0. Тогава той отнесе много критика и му се създаде едно напрежение. Грешките се повториха в следващия мач с ЦСКА и това рефлектира и върху представянето му в мача на младежкия национален отбор. Тези неща се отразиха на неговата психика. Виждам го, а съм му го казвал и на него, че с всеки такъв момент, когато е под напрежение, той надгражда и се развива. В момента е на почивка с приятелката си и едва ли това го вълнува в момента. Почувствах като собствен дълг да пусна тази констатация. Тя не е насочена към някого конкретно, а въпрос за развитието на българските футболисти. Това не касае само Пламен. Виждате, че в последните мачове на Левски в игра се пускаше Билал Бари, който беше ясно, че няма да остане, вместо да влиза един от най-талантливите юноши Преслав Бачев. Виждате какво е положението на Слави Шопов в ЦСКА. За съжаление младите футболисти в България са изключително ощетени“, продължи футболният агент Виктор Кирков.

„Пак бих пуснал този пост, но щях да обясня по-детайлно, какво имам предвид. Аз пуснах констатация и смятам, че щеше да бъде предадена, като такава, а не като обвинения, които не съществуват. Стремих се да е кратко, за да не затормозявам читателите в социалните мрежи. Бих го пуснал пак, защото виждам, че Пламен ще бъде резервен вратар от есента, ако се вземе нов вратар. Става дума за вратар на 29-30 години от чужбина, който ще е доста по-високо възнаграждение и с идеята младите вратари на Левски, които са изключително талантливи да се учат от него. То е ясно, че Пламен Андреев ще е резерва, но това е ключовата година от неговото развитие, защото вратарите обикновено правят своите трансфери на около 21 години. Пламен е налаган от по-малък".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички