Гледай на живо

"Армейците" с първа контрола за сезона, Стипич с дебют срещу Беласица

30-тонни олимпийски кръгове бяха окачени на Айфеловата кула в Париж

30-тонни олимпийски кръгове бяха окачени на Айфеловата кула в Париж

Олимпийски кръгове, тежащи 30 тона, бяха поставени тази нощ на емблематичната Айфелова кула в Париж. Това са най-големите кръгове във френската столица, които могат да се видят от много места в града.

Олимпийските кръгове са в цветовете зелен, черен, червен, жълт и син. Те са били поставени през тази нощ на 70 метра височина, между първия и втория етаж на кулата.

"Това е едно от упражненията на всички Олимпийски игри. Стори ни се естествено да съберем емблемата с най-ембламатичния паметник в Париж", коментира изпълнителният директор на Париж 2024 Тиери Ребул.

Олимпийските кръгове са обърнати към реката Сена и площад "Трокадеро", където ще се състои церемонията по откриването на Игрите на 26 юли. Гигантските кръгове са били тествани в продължение на 8 месеца, като те са с широчина 29 метра, 15 метра височина и 9 метра диаметър. Те са по-големи от кръговете, които бяха поставени на "Тауър Бридж" в Лондон през 2012, но по-малки от тези в Токио през 2021.

През деня кръговете ще се виждат в оригиналните им цветовете, но през нощна ще бъдат осветени в бяло, за да може черният кръг да не изчезне.

Последвайте каналите ни в:

Още от Париж 2024

Виж всички