Радо Росенов ще разчита на бързина и техника в преследване на медал от Олимпиадата

Радо Росенов ще разчита на бързина и техника в преследване на медал от Олимпиадата

Медал от Олимпиадата в Париж е новата цел пред боксьора Радослав Росенов, след като постигна мечтата си да се класира на Игрите във френската столица. Той и хората от неговия щаб в Боксов клуб "Русе" заявиха за БТА, че това е напълно постижимо с нужната подготовка и тактика.

"Аз съм по-лек и качвам от 60 на 63.5 килограма. Тези, които смъкват от 67 килограма, за да влязат в категорията, обаче, ще разчитат повече на силата. Аз ще трябва да ги победя всички с бързина и техника. Всичко обаче тепърва ще уточняваме с треньорите в националния отбор. Ще преценим какво още трябва да променим в тактиката, за да побеждаваме и на Олимпиадата“, каза за БТА Росенов.

Радо Росенов си заслужи квота за Париж 2024 с отличен бокс
Радо Росенов си заслужи квота за Париж 2024 с отличен бокс

Припомняме, че той  спечели олимпийската си квота, след като на квалификационния турнир  в Банкок се наложи да смени техниката си. В родния си град под ръководството на своя треньор Съби Събев Росенов ще проведе поддържащи тренировки преди да започне същинската подготовка за Олимпиада.

„Той е боксьор, който може да играе много стилове. Тактиката му зависи и от противника, срещу когото се изправи. Той е непредвидим и точно с това ги опонира всичките противници и накрая взема срещите убедително“, каза Събев.

Под негово ръководство Росенов става шесткратен европейски шампион при юношите и младежите, а  на последното първенство на Стария континент печели сребро.

„За 11 години при нас от един малък пъдпъдък, той стана голям мъж, който прославя Русе и България. Зависи естествено и от жребия, но класиране сред най-добрите трима на Олимпиадата е напълно постижимо. Радо е потенциален медалист“, добави Събев.

Олимпийският турнир по бокс в Париж ще се състои от 27 юли до 10 август.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Още от Париж 2024

Виж всички