Гледай на живо

"Армейците" с първа контрола за сезона, Стипич с дебют срещу Беласица

Две съдийски двойки и един делегат ще представят България в турнирите по плажен хандбал на EHF това лято

Две съдийски двойки и един делегат ще представят България в турнирите по плажен хандбал на EHF това лято

България ще има съдийска двойка и делегат на предстоящите две прояви по плажен хандбал на Европейската федерация (EHF), които ще се проведат в началото на юли във Варна – Европейското първенство за юноши и девойки до 16 години и шампионатът за мъже и жени, който е квалификация за ЕП през 2025-а.

Сестрите Пламена и Кремена Георгиеви, които миналата година придобиха статут на EHF съдии, са сред номинираните общо 10 двойки за срещите от двете прояви. Останалите назначени реферски дуети са от Франция, Германия, Великобритания, Италия, Нидерландия, Полша, Румъния, Словакия и Украйна. Любопитен факт е, че в украинската съдийска двойка е опитната Ана Силвестрова, която от около година живее във Варна и от началото на сезон 2023/2024 е съдия с "А" лиценз в българското първенство.

Номинация за участие в двете предстоящи прояви получи Йордан Халаджов. Той ще бъде след 11-те делегати на EHF, заедно с колеги от Унгария, Испания, Грузия, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Украйна, Чехия и Норвегия.

Както вече е известно, България ще участва с отбори и в двете надпревари, съответно юноши, девойки, мъже и жени. Европейското първенство е от 4-и до 7-и юли, а шампионата за мъже и жени е в периода 11-14 юли.

Друга родна съдийска двойка по плажен хандбал пък ще представи страната ни в 6-ото издание на университетските игри. Грандиозната проява, която по традиция събира над 4000 участници от университети в цял свят, ще се проведе от 12-и до 24-и юли в Унгария, в градовете Дебрецен и Мишколц. Спортовете, застъпени в игрите, са общо 18. Срещи от турнира по плажен хандбал ще ръководят Меги Кънева и Ралица Тодева. През 2021-ва двете бяха част от съдийския екип на Европейското първенство във Варна.

bulgarianhandball.bg

Снимка: БФХандбал

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички