Клубовете в Премиър лийг категорично подкрепиха ВАР, резултатът е 19:1

Клубовете в Премиър лийг категорично подкрепиха ВАР, резултатът е 19:1

Елитните клубове в Англия категорично завиха подкрепата си към ВАР и технологията ще продължи да се използва в Премиър лийг и занапред. На днешното гласуване единствено Уулвърхамптън, който всъщност внесе предложението за премахването на ВАР, бе в ролята на опозиция. Всички останали 19 клуба са гласували в полза на технологията.

От Висшата лига са поели ангажимента да бъде подобрена значително работата на ВАР. На днешната среща е било потвърдено, че полуавтоматичната система за засадите ще бъде въведена през есента. Освен това самите рефери ще съобщават на стадионите причината за промяна на дадено решение след употребата на ВАР, за да могат привържениците да разбират по-добре целия процес. Заедно с това на стадионите ще бъдат излъчвани повторения на голям екран при всички намеси на ВАР, когато това е възможно.

От Премиър лийг са заявили, че ще продължават да настояват пред Международния борд на футболната асоциация (IFAB), който определя правилата на играта, за разрешаване на видео и аудио излъчване на живо по време на прегледите на VAR.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички