НХЛ ще излъчва коментара на финала за Купа Стенли и на жестомимичен език

НХЛ ще излъчва коментара на финала за Купа Стенли и на жестомимичен език

Националната хокейна лига (НХЛ) ще излъчи финалните мачове за Купа "Стенли" и на американски жестомимичен eзик и става първата от големите спортни лиги, която се грижи за общността на хората с увреден слух, обявиха от Лигата.

Брис Кристенсън, който през 2022-а година превеждаше на американски жестомимичен език преди Финала за титлата, тогава се тревожеше, че това е еднократен акт и няма как да се отвори вратата към хокея за общността на глухите.

Но сега вече е различно и НХЛ е първата лига, която прави такава стъпка. Първото излъчване на езика на глухите ще бъде в събота в началото на серията между Флорида и Едмънтън.

"Това е страхотна, невероятна първа стъпка за представяне на хокея пред общността на глухите хора. И това е начин спортът да бъде по-близо и по-достъпен за всички“, каза Кристиансън, основател и главен изпълнителен директор на P-X-P – медийна структура, която прави телевизионните излъчвания. Те ще бъдат достъпни по ESPN+ и Sportsnet+. „За NHL да подпише това и да повярва в това, това е новаторско, революционно. Радвам се, че ще бъде не само една, а просто първа стъпка“.

За да стигне до финала за титлата, тимът на Флорида отстрани с 4:2 Ню Йорк Рейнджърс. Техните съперници от Западната конференция – Едмънтън Ойлърс, също спечелиха с 4:2 срещу Далас.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички