Аксаково се завърна в Трета лига

Аксаково се завърна в Трета лига

Аксаково се завърна след дълги години на лутания в Североизточна Трета лига като първенец  на "А" Областна група. Това доказва, че футболът на Североизток се завръща. Припомняме, че през сезон 1997/1998 г. под името Порт - Автотрейд тимът  участва и във Втора лига за кратък период от време. Треньори на Аксаково са Калоян Михалев и Николай Георгиев, които изведоха преди време Светкавица до трето място в Трета лига през сезон 2022/2023 г.

Пред Sportal.bg треньорът на тима Калоян Михалев заяви по този повод: "Един голям успех за малкия ни град и за хората, които тук обичат футбола да се завърнем отново в Трета лига. Вече сме подали документи до БФС за участие в третото ниво. Това нямаше да стане факт без съдействието на тези, които ни помогнаха - кметът на града Атанас Стоилов. Благодарности към благодетелите през това време, на президента Илко Иванов, Тодор Иванов, Светлин Станчев, на г-н Фаик.

През пролетния полусезон спечелихме девет срещи и едно равенство. Отборът ни през зимната пауза бе подсилен от нападателя Румен Николов, който има голям стаж в професионалния футбол. Освен него много ценен беше опитът на играчи като Десислав Дяков, Мишо Паскалев, Калоян Цветков, Йордан Атанасов. Надявам се това да е едно ново и успешно  начало на футбола във нашия регион".

Пламен Трендафилов

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички