Направиха първа копка за още един нов стадион в Пиринско

Направиха първа копка за още един нов стадион в Пиринско

Днес бе даден старт за изграждането на футболен стадион в село Полена. Кметът на община Симитли - Апостол Апостолов, заедно с кметът на селото Веселин Топузов счупиха бутилки шампанско в греблото на багера, с който започна работата по строителството на новия стадион.

За ритуалната първа копка за началото на строителните дейности на спортното съоръжение, събра много жители на селото, които скоро ще се радват на новата си придобивка - стадион за всички жители и за любимия си отбор Ветрен (Полена). На официалната церемония присъстваха също народният представител Стефан Апостолов, председателят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров, зам.-кметовете на община Симитли Елеонора Гаврилова и Юлиан Мишев, представители на фирмата изпълнител, част от момчетата от местния отбор, както и жители на селото.

Само стадион си нямаме, оттам нататък нашето село е красиво, подредено, с асфалтирани улици, добра инфраструктура, площад, красива църква, споделиха присъстващите, които са радостни, че скоро ще имат и изграден стадион.

Теренът ще бъде разположен на над 4 000 кв.м., и допълнителна площ, която е предвидена за зона за сигурност. Новото спортно съоръжение ще бъде с 185 седящи места, както и съблекални за отборите и съдиите и LED осветление с автономно захранване. Предвидени са и четири броя тоалетни, както и два броя скамейки с навес. Вратите за вход и изход ще бъдат три броя, а зоната на игралното поле ще бъде с изкуствена трева. Село Полена е едно от селата в общината, където младите се интересуват от спорт, а футболът е страст на жителите.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички