Еди Хърн коментира реферската намеса в битката Фюри - Усик

Еди Хърн е на мнение че боксовият рефер Марк Нелсън е взел правилното решение, като не е спрял битката между Александър Усик и Тайсън Фюри в деветия рунд.

Припомняме, че именно в деветия рунд на историческата битка в тежка категория Усик нанесе най-голяма щета на Фюри. Англичанинът бе разклатен от ударите на олимпийския шампион и преди да падне на земята Нелсън спря битката, за да отброи нокдаун.

Фактът, че броенето започна преди Краля на циганите и скоростта на отброяването предизвикаха противоречиви мнения относно реферската работа.

Мениджърът на Усик е категоричен: Фюри беше спасен от рефера
Мениджърът на Усик е категоричен: Фюри беше спасен от рефера

“Мисля, че има много британски рефери, които щяха да спрат битката. Нямам против намесата на Марк Нелсън там, но мисля, че даде много време на Тайсън Фюри по време на отброяването и след това. Мисля, че той беше прав да започне отброяването преди Фюри да е паднал”, заяви боксовият мениджър преди спортния журналист Ариел Хелуани.

Президентът на промоутърската компания “Matchroom” коментира и възможните опции пред сънародника му Фюри за следващ опонент на ринга.

“Ако Александър Усик не е готов за битка през октомври, защо не да видим Джошуа срещу Фюри? Ако пък Фюри не иска да се бие, Ей Джей е готов отново да се пробва срещу Усик. Всичко може да се случи, но разбира се, че реваншът е най-чакан. Предполагам, че това ще бъде следващия ход за двамата боксьори”, допълва Хърн.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички