Рико Грос: Няма да водя България - не съм подписвал договор! Това е фалшива новина

Легендата Рико Грос от Руполдинг е новият треньор по биатлон в базата Ленцерхайде в Швейцария.

53-годишният 9-кратен световен шампион ще отговаря за новосформираната тренировъчна група за юноши и елитни състезатели. Това съобщи президентът на Биатлонната база от Източна Швейцари (BSO) Карола Хартвег, която успя да наеме Рико Грос за треньорската позиция в BSO.

По този начин Рико Грос категорично отрече възможността да продължи кариерата си като старши треньор на националния отбор на България по биатлон.

“Това бе фалшива новина, не съм подписвал договор с федерацията на България”, това заяви германската легенда Рико Грос пред chiemgau24.de.

„Като треньор по биатлон моята цел е да правя спортистите по-добри. Искам да върна талантите на Световното първенство или да ги подготвя за големи състезания за юноши, за да могат да разгърнат пълния си потенциал“, каза 9-кратният световен шампион.

„За нас целта е да изградим силна втора линия с оглед на Световното първенство през 2025 г. и Олимпийските игри през 2026 г.“, продължи роденият в Руполдинг голям шампион.

„Очаквам с нетърпение отново да тренирам на немски език след години в чужбина!“ 53-годишният наскоро бе треньор в Словения, а след това бе свързван с позиция в България.

Рико Грос вече не е старши треньор на биатлонистите ни
Рико Грос вече не е старши треньор на биатлонистите ни

4-кратният олимпийски шампион бе обявен за нов треньор на националите ни на 10 май.

Четирикратен олимпийски шампион е новият старши треньор на националния отбор на България по биатлон
Четирикратен олимпийски шампион е новият старши треньор на националния отбор на България по биатлон

5 дни по-късно от нашата федерация съобщиха, че планираното сътрудничество се прекратява заради невъзможността на Грос да изпълнява изисканата от централата ангажираност към държавния ни тим. Причината - вече поети от негова страна други ангажименти.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти