Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Второто издание на Олимпиада "Активни днес" отличи силата на доброволчеството и отборната игра

Второто издание на Олимпиада "Активни днес" отличи силата на доброволчеството и отборната игра

Близо 50 участници от София, Пловдив, Ямбол, Варна и Монтана премериха сили в спортна надпревара по време на второто издание на Олимпиада "Активни днес", проведена в зала RX Infinity box в София. Те показаха завидни спортни умения, сплотена екипна игра и голям хъс за победа в пет многокомпонентни трасета.

Участниците в състезанието получиха и безценна подкрепа от своите звездни ментори: Мария Оряшкова, Георги Петков-Гого, Благомир Мастагарков, Вайс Сайфи и Стратимир Георгиев. Те напътстваха своите отбори и предадоха своя добър пример за това как никога не трябва да спираме да сме активни във всеки житейски аспект – спорт, доброволчество, здравословен начин на живот и винаги да се стараем да бъдем добър пример за останалите около нас.

Ключова роля имаха 10-те съдии – студенти от физкултурното направление на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, които зорко следяха за точното изпълнение на правилата и отмерваха до секунда представянето на всеки участник.

С убедително предимство, отбор „Chill“ с ментор Мастагарков, успя да извоюва първото място и спечели и възможността да номинира своя кауза, която екипът на Сдружение „Български щит“ и проект "Активни днес" да подкрепи и осъществи заедно с тях. С изключително удоволствие, екипът ще подкрепи избраната от тях кауза за набиране на средства и осъществяване на реставрация на църковни храмове в страната. Още през 2024-а  ще поставим началото с първия такъв.

На призовите второ и трето място в олимпиадата се изкачиха отборите „Ботево” от Ямбол и „Тийм Гого“ от София и Варна. И двата отбора показаха несломим дух за победа и бяха на крачка от първото място до самия край.

Второто издание на Олимпиада „Активни днес“ успя да надгради по интерес първото и премина с много хъс, мотивация, спортен дух, усмивки, положителна енергия. Проектът ще продължи да работи ежедневно за развитието на спортния дух, здравословния начин на живот и доброволчеството при младежите и още през месец септември 2024 година ще има нови изненади.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти