Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Руси Минев пред Sportal.bg: Ще докажа, че работя с най-добрия екип в България

Руси Минев пред Sportal.bg: Ще докажа, че работя с най-добрия екип в България

Професионалният ММА боец Руси Минев (3-1) вярва, че е намерил правилните хора, с които да работи за развитието на спортната си кариера. Старозагорецът даде специално интервю за Sportal.bg само три дни преди дебютната му битка на международната бойна верига SENSHI.

Минев ще се изправи срещу португалеца Бруно Карвальо (5-4) в двубой по правилата на KWU OPEN (регламент и правила на Световния киокушин съюз) на 20-и април в Двореца на културата и спорта във Варна. За да се подготви за този сблъсък, бившият национал по свободна борба се е доверил на лидерите на спортни клубове “Десант” Драгомир Йорданов и Николай Добруджански.

“Самият правилник (KWU Open) е доста по-различен от стандартния ММА. Имам три рунда по три минути на разположение. Нямам право на удари с лакти. Имам право на 30 секунди работа на земя и 10 секунди работа в клинч в стойка. Няма толкова много спирания на боя. Правилникът е по-атрактивен и динамичен. Ще мога да се раздам повече”

“Преди миналия ми мач говорих с Драгомир Йорданов. Взехме решение да работим заедно и с Николай Добруджански сформирахме един много добър екип, за да може да се развивам правилно и да постигаме големи успехи. Тренировките с тях са много по-различни. Работим специфично за този правилник. Те имат поглед върху играта. Имат градивна критика, която на мен ми е нужна. След всеки спаринг аз се допитвам до тях”

“Не смятам, че е толкова важно да имаш 30 бойци на разположение за спаринг партньори. Важно е, но по-важно е да имаш правилните хора зад гърба си, в които ти да вярваш и да се чувстваш спокоен и да знаеш, че всяко едно тяхно напътствие, което чуеш, ти ще го направиш”

“Смятам, че това е правилният път. Нямаме прекалено много специалисти на високо ниво в ММА в България. Вярвам, че в момента имам най-добрия екип, който някой може да има в България. Това ще го докажем на предстоящите мачове тази година”

Минев има и официално насрочен двубой за 18-и май. ММА боецът ще се изправи срещу грузинеца Руслан Болквадзе (8-3) в главната битка на събитието Caged Steel 35, което ще се проведе в спортна зала “Христо Ботев”.

Тези две битки ще бъдат първи за Минев на родна земя от 2019-а насам. Той споделя, че се радва, че отново ще покаже уменията си пред родна публика.

“Чувствам се много спокоен. Чувствам се много добре. Знам, че ще дойдат доста приятели да ме подкрепят. За семейството ми дори не коментирам - на която и точка по света да се бия, те винаги са до мен. За мен е вътрешно удовлетворение, защото от доста време искам да направя мач в България. Досега не успявах да се разбера с организаторите. Приех битките на SENSHI и Caged Steel много присърце. Искам да покажа най-доброто от себе си”

Вижте пълното интервю с Минев, в което родният талант споделя за трудностите да намери съперници за битка, силните страни на бъдещия му съперник в клетката Бруно Карвальо и плановете му за тренировъчен лагер в Тайланд.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти