Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Фантастична Стили е златна на топка

Фантастична Стили е златна на топка

Стилияна Николова изигра феноменално съчетанието си с топка и се окичи със златото във финала на този уред на Световната купа в София.

18-годишната българка изпълни перфектно и с лекота композицията си по ”Арабски нощи” от “Аладин”, която бе много усложнена в сравнение с миналата година, и съдиите заслужено й дадоха невероятните 36.950 точки (трудност 20.000; артистичност. 8.500; изпълнение 8.450) - най-високата оценка на целия турнир!

Стили направи всичко заложено като трудност, не спести нито един риск и бе брилянтна на килима за радост на зрителите, изпълнили до краен предел трибуни на “Арена София”.

Втора се класира Тахмина Икромова от Узбекистан с 34.050, а с бронзовото отличие се окичи Дария Атаманов с 33.950.

За съжаление, другата ни участничка Боряна Калейн, която в събота стана шампионка в многобоя, допусна груба грешка и остана осма във финала.

Възпитаничката на Марияна Памукова бе много стабилна в пируетите и изхвърлянията до момента, в който при едно рисково изпълнение към края на съчетанието топката се удари силно в крака й и изхвърча, след което се върна на килима. Това коства на Бубето призово класиране и тя зае последното място във финала с 31.200 точки (трудност 16.800; артистичност 7.900; изпълнение 7.100).

снимки: Стартфото

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти