Рафаел Надал вече тренира за турнира в Барселона

Рафаел Надал вече тренира за турнира в Барселона

Испанската тенис звезда Рафаел Надал изрази разочарованието си, че бе принуден да пропусне турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло, но се надява завръщането му да е скорошно и успешно.

Добрата новина е, че той вече тренира в Барселона и дори публикува снимка от корта на своя Инстаграм профил. Надал е извън Тура от януари, когато получи мускулна контузия в Бризбън.

"Това са много трудни моменти за мене, вече казах. Нямаше как да играя в Монте Карло, колкото и да се опитвах да се възстановя, да се подготвя”, написа Надал.

Но не само мускулните травми, както и тези на ставите са му били проблем. Той разкри, че рехабилитацията и тренировките му са били възпрепятствани и от проблеми със стомаха. Следващата му задача е да се върне на турнира в Барселона, без да обещава, че това ще се случи на 100 процента. Турнирът в столицата на Каталуния е от 13-ти до 21-ви април.

"Първа тренировка… с надеждата да съм тук тези дни преди началото на турнира. Тук съм, за да видя какво става...и съм с желанието да опитам да играя. Важно е да кажа, че не искам да потвърждавам, че ще играя, надявам се. Засега просто се надявам. Ще видим", написа испанският Матадор.

"Колкото и усилия да полагах, максимални дори, с цялото си желание да играя и да се състезавам отново на турнири, които бяха много важни за мен, истината е, че не мога да играя към днешния момент все още. Но първата стъпка в Барселона е добра и това ме пълни с оптимизъм", завърши Надал.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички