Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Гледайте Карлос Насар в поредицата "Спортните таланти на България"

Гледайте Карлос Насар в поредицата "Спортните таланти на България"

“Докоснат от Господ“ е седмият филм от поредицата на БНТ "Спортните таланти на България" и представя състезателя по вдигане на тежести Карлос Насар.

Продукцията разкрива непознати детайли от живота на българския щангист, потапя ни в пъстрия му и нелек житейски път и ни дава възможност да вникнем в невероятните природни дадености на момчето, което пренаписва българската история в този спорт с всеки свой опит.

„Моята мечта и моето задължение към вече покойния ми треньор Илиян Илиев е едно – да стана олимпийски шампион. Трябва да изпълня обещанието си към човека, който ми даде всичко в този спорт. Аз вдигам тежести, които никога не са били вдигани досега. Вероятно съм докоснат от Господ, тази сила, която имам – идва от него. Илиян Илиев казваше, че с хора като мен Господ показва, че съществува“, казва Насар пред БНТ.

Във филма говорят още бабата и дядото на Карлос – Мая Цонева и Лазар Цонев, любимата му учителка – Добринка Здравкова, синът на неговия първи треньор – Павел Христов, докторът, който спасява ахилеса на Карлос след битовия инцидент от месец май 2023 г. д-р Евгени Нешев, физиотерапевтът Галин Рангелов и кондиционният треньор Виктор Нинов.

„Той ще стане олимпийски шампион с рекорд“, вярва майка му Поля Иванова.

Филмът "Докоснат от Господ" е с продължителност от 28 минути. Негов автор е журналистът от БНТ Бюлент Мюмюнов, режисьор е Емил Минков, оператори - Николай Балкански и Станислав Златев.

Гледайте Карлос Насар в поредицата "Спортните таланти на България" на 13 април, от 15:00 часа по БНТ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Медии

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти