България зае 11-о място на сабя младежи отборно в последния ден от Европейското първенство по фехтовка

България зае 11-о място на сабя младежи отборно в последния ден от Европейското първенство по фехтовка

България зае 11-о място на сабя за младежи отборно в последния ден от Европейското първенство по фехтовка за младежи и девойки в Неапол. В състезанието участваха 17 тима, като златните медали спечелиха сабльорите от Румъния.

Виктор Филев, Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов и Михаил Хаджилазов излязоха в първата си среща от елиминациите, валидна за място сред най-добрите осем, срещу Великобритания и отстъпиха с 43:45. В двубоите за разпределение на местата от 9-о до 16-о националите победиха Гърция с 45:37, отстъпиха пред Азербайджан с 41:45 и записаха още една победа - над Полша с 45:43, с което заеха 11-а позиция в крайното класиране.

Българският отбор на сабя за девойки седми на  Европейското в Неапол
Българският отбор на сабя за девойки седми на Европейското в Неапол

В турнира на шпага за девойки Боряна Митова, Михаела Стефанова, Виктория Велиславова и Рая Ягова завършиха на 15-о място. В първата си среща, за място сред най-добрите осем, българките отстъпиха пред Турция с 40:45. В борбата за разпределение на местата от 9-о до 16-о те е загубиха от Испания с 36:45, след това отстъпиха пред Италия с 25:45, а в двубоя за 15-16-о място победиха Азербайджан с 45:28.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти