Кметът на Стара Загора отличи с плакет европейския шампион Габриел Маринов

Кметът на Стара Загора отличи с плакет европейския шампион Габриел Маринов

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров поздрави европейския шампион по вдигане на тежести в категория до 61кг Габриел Маринов от спортен клуб Аполон. Той и треньорът му Стоян Стоянов бяха отличени с почетни плакети за високите постижения на първенството в София този месец.

Нова радост за България: Маринов и Димов грабнаха златото и среброто
Нова радост за България: Маринов и Димов грабнаха златото и среброто

„Искам да поздравя Габриел от мое име и от името на целия град, защото съм сигурен, че цяла Стара Загора се гордее с него. Такъв успех се постига с много труд, амбиция и упорита работа. Поздравления и на треньора му, който също стои зад неговите успехи. Вие сте истинска гордост“, приветства шампиона кметът Живко Тодоров и допълни, че до дни се очаква да бъде одобрен проек за ремонтиране на залата на клуб Аполон.

Героят Маринов след златото: Много съм радостен и щастлив
Героят Маринов след златото: Много съм радостен и щастлив

Габриел Маринов разказа пред присъстващите за подготовката и емоциите по време на състезанието.

"Беше дълъг и труден период, но с много усилия и лишения всичко може да бъде постигнато“, категоричен бе той.

„От 5 години насам в Стара Загора сме първенци по вдигането на тежести, благодарение на Габриел Маринов и неговия брат Валентин Генчев – два пъти Спортист на годината на Стара Загора, европейски шампион в категория до 67 кг“, обяви треньорът на шампиона Стоян Стоянов.

Еврошампионът Габриел Маринов: Тръгнах от нищото
Еврошампионът Габриел Маринов: Тръгнах от нищото

Според него е „нужен е много труд, а мотивацията е тежка", тъй като през годините спортистите ни са оставяни доста дълго време без заплати, включително последните два месеца също не са получили заплащане.

"Затова благодаря изключително много на кмета Живко Тодоров, който ни помага точно сега, в един от най-трудните ни моменти“, каза Стоянов и подчерта, че за да бъде толкова добър младият старозагорец вдига по около 20 тона тежести за добра подготовка.

Заместник-кметът на община Стара Загора Павлина Делчева съобщи, че е започната процедура за настаняване в общински жилища на двамата братя шампиони на Стара Загора.

„Още днес ще задвижим процедурата, избрани са две жилища от резервния фонд, които са в добро състояние, а ако е необходим някакъв ремонт ще бъде поет от наша страна“, уточни Живко Тодоров.

По време на срещата стана ясно още, че кметът ще внесе предложение към Общински съвет Стара Загора за подпомагане на спортиста чрез парична премия на стойност 5000 лева.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти