Шефовете на спорта у нас окуражиха отбора по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България

Шефовете на спорта у нас окуражиха отбора по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и заместникът му проф. Даниела Дашева окуражиха отбора по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България по време на тренировка в “Атрим Арена в Пловдив”. Състезателите ни се върнаха от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин 2023 г. със сребърен медал. Постижението е в резултат на доброто сътрудничество между Българската федерация по хокей на трева (БФХТ) и Спешъл Олимпикс България.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

През настоящата годината Министерството на младежта и спорта ще подкрепи отбора по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България със 110 000 лева по програма на ведомството. По този начин ще могат да се проведат държавни първенства и състезателите ни ще участват в Европейските игри за деца с интелектуални затруднения в Нидерландия през юни. Председателят на БФХТ Йорг Шенк изказа благодарност към ръководството на ММС за оказаната подкрепа, която е силен знак за развитието на този спорт. Посещението на министър Илиев бе свързано и със среща по проекта LIA по Erasmus+sport, за която в Пловдив бе делегация от Европейската федерация по хокей на трева.

Министър Илиев и проф. Дашева се срещнаха също с екипа на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Пловдив, подпомогнал за сформирането на отбора по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България. „Умението да се помогне на някого е едно от най-смислените неща в живота. А щастието по лицата на децата, докато са на терена, доказва, че Вие сте постигнали невероятен резултат. Разчитайте и занапред на подкрепа от ММС“, заяви министър Илиев пред директора на центъра Катя Стоилова и представителите на БФХТ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти