Макларън: Колата ни е напълно различна от Ред Бул

Макларън: Колата ни е напълно различна от Ред Бул

Ръководителят на отбора на Макларън във Формула 1 Андреа Стела е категоричен, че новата кола на тима от Уокинг – MCL38 няма нищо общо с автомобилите на Ред Бул, въпреки наглес сходните им дизайни.

По думите на испанеца, който е напрага на своя втори сезон начело на Макларън, MCL38 е еволюция на MCL60, с който тимът завърши сезон 2023. Колата от миналата година претърпя сериозни промени в хода на самия сезон, които включваха два сериозни пакета с подобрения, въведени съответно в Австрия и Сингапур.

Зак Браун очаква подиуми и победи от Макларън през 2024 година
Зак Браун очаква подиуми и победи от Макларън през 2024 година

Тези новости доближиха MCL60 до RB19, не само на външен вид, но и като скорост. Въпреки тези прилики, които се запазиха и за този сезон, Стела е категоричен, че двете коли нямат нищо общо една с друга.

„Напълно различна е. Нека да кажем, че по колата, която представихме има много компоненти, които претърпяха много промени спрямо миналата година, част от тях се виждат много ясно.

„Има и други неща, които подобрихме само малко, но при тяхното развитие виждаме, че имат огромен потенциал, който не сме отключили при версията, която представихме. Не говорим за голям редизайн, какъвто ще е нужен, за да направим това, което Ред Бул са направили.

„Ние сме уверени в нашето развитие, сигурни сме в нашата концепция, но най-важното е колко сме напреднали в това пътешествие. Очевидно те са пред нас и продължават да държат предимство“, каза Стела пред медиите.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти