Рикардо отново се радва на живота във Формула 1

В края на 2022 година Дениъл Рикардо временно прекрати активната си състезателна кариера във Формула 1 и зае позицията на трети пилот в екипа на Ред Бул. Още в средата на сезон 2023 обаче австралиецът се завърна на стартовата решетка, сменяйки Ник де Врийс в екипа на Алфа Таури за Гран При на Унгария.

Въпреки 4-то място вчера, Рикардо не очаква Рейсинг Булс да бъде в челото на класирането
Въпреки 4-то място вчера, Рикардо не очаква Рейсинг Булс да бъде в челото на класирането

Още тогава си пролича, че Рикардо отново е мотивиран и има желанието да кара в състезания. Преди началото на първия си пълен сезон след кратката пауза в неговата кариера австралиецът заяви, че отново се наслаждава на всички, свързано с участието във Формула 1.

„Ентусиазмът ми се върна, не че съм ставал мързелив или нещо подобно, но просто усещах нещата повече като усилие, отколкото трябваше да е. Ние изживяваме мечтите си и желанието ми сякаш леко беше изчезнало.

„Сега то се върна, радвам се да водя разговори по телефона за развитието на колата и подобни неща, да седя в различни стаи и просто да присъствам, да съм по-ангажиран. През зимата имах малка почивка, но след нея нямах търпение да се върна във фитнеса и на пистата.

„Такива дребни неща показват, че съм готов отново да дам пълната газ. Точно затова седя толкова спокойно тук и просто искам да постигам добри резултати“, каза Рикардо пред медиите на „Сахир“ по време на единствения предсезонен тест за 2024 година.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти