Алпин А524 с първи километри на писта

Отборът на Алпин стана последният тим, който направи шейкдаун на своя нов автомобил преди началото на единствения предсезонен тест във Формула 1 за 2024 година.

За разлика от предишни години този път френският екип избра да не прави шейкдау на колата си на „Силвърстоун“. Вместо това шейкдаунът бе направен на „Сахир“ в Бахрейн, където утре стартира единственият тридневен тест.

Честта първи да изкара А524 на пистата имаше Пиер Гасли, който е напрага на втория си сезон в Алпин. И през тази година французинът ще си партнира със своя сънародник Естебан Окон, за когото това ще е петият сезон в Енстоун.

Алпин обяви разпределението на Гасли и Окон за теста в Бахрейн
Алпин обяви разпределението на Гасли и Окон за теста в Бахрейн

Именно Окон ще открие предсезонния тест за Алпин утре, като той ще кара само в сутрешната сесия, след което ще отстъпи кокпита на А524 на Гасли. В четвъртък двамата ще са с разменени роли, а в петък отново Окон ще кара сутринта, а Гасли следобед.

През 2023 година Алпин се смъкна до шестото място в класирането при конструкторите, попадайки в ничия земя. Френският екип имаше голям аванс пред тимовете зад себе си, но и доста голям пасив спрямо отборите от топ 5. В хода на миналия сезон Алпин записа два подиума, по едно трето място за Окон и Гасли, съответно в Монако и Нидерландия.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти